Despre cum un înger se roagă pentru mireasă şi cum Cristos întreabă pe înger ce anume cere şi ceea ce este bine pentru ea.
CARTEA 1 – CAPITOLUL 12

Un înger bun, păzitorul miresei, a apărut rugându-se lui Cristos pentru ea. Domnul i-a răspuns şi a zis: “Cine doreşte să se roage pentru altul ar trebui să se roage pentru mântuirea aceluia. Eşti precum un foc care nu se stinge vreodată, arzând neîncetat cu iubirea mea. Vezi şi cunoşti toate lucrurile atunci când mă vezi. Nu vrei nimic în afară de ceea ce vreau Eu. Aşadar spune-mi, ce este bine pentru această nouă mireasă a mea?” A răspuns: “Doamne, tu pe toate le ştii.” Domnul i-a spus: “Toate lucrurile, orice a fost făcut sau va urma, există etern în mine.

Înţeleg şi cunosc toate lucrurile în cer şi pe pământ iar în mine nu se află schimbare. Dar, pentru ca mireasa să poată recunoaşte voinţa mea spune-mi ceea ce e bine pentru ea, acum cât ascultă.” Iar îngerul a spus: “Are o inimă mare şi orgolioasă. Astfel îi trebuie nuiaua ca să fie îmblânzită.” Atunci Domnul a spus: “Ce anume ceri pentru ea, prietene?” Îngerul a răspuns: “Doamne, cer să-I acorzi îndurare împreună cu nuiaua.” Iar Domnul a spus: “De dragul tău, voi face astfel, de vreme ce Eu niciodată nu îndeplinesc dreptatea fără îndurare. Pentru aceasta mireasa ar trebui să mă iubească din toată inima.”