Cuvintele minunatei Fecioare către fiica sa despre modul de a se îmbrăca şi felul de haine şi ornamente cu care fiica ar trebui să se împodobească şi să se îmbrace.
CARTEA 1 – CAPITOLUL 7

Sunt Maria care am născut pe Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat şi om adevărat. Sunt Regina îngerilor. Fiul meu te iubeşte cu toată Inima Sa. Aşadar iubeşte-L! Se cade să fii îmbodobită cu cele mai curate dintre haine iar eu îţi voi arăta cum şi ce fel de haine ele trebuie să fie. Cum înainte aveai un neglijeu, apoi un corsaj, pantofi, o pelerină, şi o broşă pe piept, la fel acum ar trebui să ai haine spirituale. Neglijeul este pocăinţa. Cum neglijeul este purtat cel mai aproape de trup, la fel pocăinţa şi spovedania sunt prima modalitate de conversiune către Dumnezeu.

Prin ea mintea, care cândva găsea plăcerea în păcat, este purificată iar trupul indecent este ţinut sub control. Cei doi pantofi sunt două dispoziţii, anume intenţia de a îndrepta păcatele trecute şi intenţia de a face binele şi de a sta departe de rău. Corsajul tău este speranţa în Dumnezeu. La fel cum un corsaj are două mâneci, fie ca ambele dreptatea şi mila să fie în speranţa ta. În acest fel vei nădăjdui pentru îndurarea lui Dumnezeu pentru că nu îi neglijezi dreptatea sa.

Gândeşte-te la dreptatea şi judecata Lui într-un asemenea mod încât să nu uiţi de îndurarea pe care o are, căci El nu aplică dreptatea fără îndurare sau îndurarea fără dreptate. Pelerina este credinţa. Cum pelerina acoperă totul şi totul este împrejmuit în ea, natura umană poate în acelaşi mod să priceapă şi să realizeze totul prin credinţă. Această pelerină ar trebui să fie decorată cu semnele iubirii mirelui tău, adică, modul în care te-a creat, modul în care te-a răscumpărat, modul în care te-a încurajat şi te-a adus în Duhul Său şi ţi-a deschis ochii spirituali.

Broşa este consideraţia pentru Patimile sale. Fixează-ţi ferm în pieptul tău gândul cum a fost batjocorit şi chinuit, cum a stat viu pe Cruce, sângerând şi străpuns în toate tendoanele, cum la moartea sa întregul său trup a fost zdruncinat din cauza durerii acute a patimilor, cum şi-a încredinţat duhul în mâinile Tatălui. Fie ca această broşă să fie mereu pe pieptul tău! Pe capul tău să fie aşezată o coroană, ma refer la, castitatea în afecţiunile tale, făcându-te să înduri mai degrabă biciuirea decât să fii mai departe pătată. Să fii modestă şi demnă! Nu te gândi la nimic altceva, nu dori nimic altceva decât Dumnezeul şi Creatorul tău. Când îl ai pe El, ai totul. Împodobită în acest fel, îţi vei aştepta mirele.