Përmbajtja Libri 2
 • KAPITULLI 1 Një i verbër ecën drejt një udhëkryqi; përse udhët e njerëzve në jetë janë të ndryshme
 • KAPITULLI 2 Një skenë nga gjykimi i një prifti mëkatar që prekte Sakramentin e Shenjtë
 • KAPITULLI 3 Një shtegtar (Krishti) viziton pesë shtëpi


 • KAPITULLI 4 Krishti e krahason veten me Salomonin e me një poçar dhe shpjegon si sillet me të krishterët dhe paganët
 • KAPITULLI 5 Tre djemtë e mbretit David
 • KAPITULLI 6 Rreth një mbreti në fushën e betejës dhe për ushtarët e tij që e mbajnë helmetën mbrapsht


 • KAPITULLI 7 Pjetri dhe Pali krahasohen me meshtarët dhe laikët
 • KAPITULLI 8 Rreth një kalorësi të shthurur të cilin e ndjekin edhe kalorës të tjerë
 • KAPITULLI 9 Vazhdimi i rrëfimit të mëparshëm për kalorësit e shthurur


 • KAPITULLI 10 Në lidhje me Mojsiun, Faraonin dhe bijtë e Izraelit; dhe për thirrjen e Brixhidës
 • KAPITULLI 11 Shpërblimet që meritohen për shërbim të vërtetë kalorsiak përshkruhen me anë të pesë legjioneve engjëllore
 • KAPITULLI 12 Premtim shpërblimi për kalorësit që kthehen në udhë të drejtë


 • KAPITULLI 13 Përshkrimi i ritualit për dhënien e titullit kalorsiak
 • KAPITULLI 14 Një farkëtari i duhet ta shesë arin e vet për dhjetë talenta
 • KAPITULLI 15 Rreth dy dhomave në një humnerë; puna e Krishtit në shkretëtirën e harlisur të botës


 • KAPITULLI 16 Zotëria i një vreshti provon një verë mediokre: alegori për thirrjen e Brixhidës
 • KAPITULLI 17 Mbi historinë e shëlbimit; dhe si Hyji e bën të ditur vullnetin e Tij nëpërmjet Brixhidës
 • KAPITULLI 18 Imazhi i një feniksi dhe i disa degëve të thata për të treguar si duhet ndezur flakë zemra e Brixhidës


 • KAPITULLI 19 Një shëmbëlltyrë për një bletërritës dhe bletët e tij
 • KAPITULLI 20 Tre mënyra jetese ilustrohen me anë të një kleriku, një mbrojtësi dhe një punëtori
 • KAPITULLI 21 Maria përshkruan uljen e Krishtit nga kryqi; rreth një virgjëre dhe të fejuarit të saj


 • KAPITULLI 22 Dy mësues dhe dy lloj urtish
 • KAPITULLI 23 Manteli i përvujtërisë së Virgjërës mbron nga stuhitë
 • KAPITULLI 24 Maria mban një barrë të rëndë, domëthënë vuajtjen e të Birit; rreth tre shtëpive


 • KAPITULLI 25 Përsëri rreth tre shtëpive
 • KAPITULLI 26 Sqarim për teshat prej liri, lëkure dhe mëndafshi
 • KAPITULLI 27 Përsëri mbi veglat në shtëpinë e tretë


 • KAPITULLI 28 Për gënjeshtrat në fjalët e Hyjit dhe mënyrën e përmbushjes së tyre
 • KAPITULLI 29 Gjon Pagëzori përshkruan një laraskë dhe zogjtë e saj
 • KAPITULLI 30 Rreth dikujt që konsiderohej si shenjt